EDI W BRANŻY HORECA

O branży

Branża hotelarska, restauracyjna i cateringowa (HORECA) to jedna z najbardziej wielopłaszczyznowych branż.
Usługi gastronomiczne są szeroko dostępne, czy to w turystyce (hotele), służbie zdrowia (gastronomia szpitalna), środowisku akademickim (kawiarnie uniwersyteckie) czy innych organizacjach (kafeterie firmowe, catering). Każdego dnia restauracje, hotele, sieci restauracji, firmy typu cash & carry i wiele innych firm zamawia, dostarcza lub przetwarza artykuły spożywcze oraz wiele innych potrzebnych im dóbr konsumpcyjnych, np. artykułów higieny osobistej.

Wyzwania branżowe

Wydajne i niezawodne procesy dotyczące uzupełniania towarów są decydującym czynnikiem dla każdej firmy w tej branży. Aby wykorzystać te produkty do stworzenia wysokiej jakości potraw w pożądanym czasie, należy skoordynować wiele procesów administracyjnych i organizacyjnych.

Korzyści z EDI w branży HORECA

Dzięki elektronicznej wymianie danych ( EDI ) między partnerami biznesowymi te codzienne procesy są szybsze, bardziej niezawodne i bardziej ekonomiczne.

EDI w branży hotelarskiej, restauracyjnej i cateringowej zapewnia również następujące dodatkowe korzyści:

  • Kompletny i dokładny asortyment towarów
  • Zautomatyzowane procesy składania zamówień
  • Przejrzysta informacja dotycząca wymiany artykułów (wraz z cenami)
  • Obniżony koszt towarów
  • Ulepszona kontrola faktur
  • Łatwiejsza inwentaryzacja okresowa
  • Reduced shrinkage
  • Zarządzanie przedmiotami transportowymi wielokrotnego użytku (RTI).
  • I wiele innych

Najczęściej używane komunikaty EDI

Partner oprogramowania EDI w gastronomii i hotelarstwie

Icon: arrow-left
Icon: arrow-right
Prosimy o aktywowanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki, aby móc w pełni korzystać z możliwości tej strony.
Obecnie korzystasz z przestarzałej przeglądarki, co może powodować luki w zabezpieczeniach i obniżenie komfortu użytkowania.
learn how to easily update your browser.